Radio
THR Gegar

Sinar FM

Hitz FM

Era FM

Hot FM

Mix FM

Lite FM


Hotel Berkonsepkan Syurga Dan Neraka


Sebelum masuk syurga atau neraka, tak ada salahnya kamu mencuba sensasinya di hotel ini.

Tapi anda tidak perlu khuatir, kerana jika kamu memilih neraka, kamu tidak akan dibakar atau diseksa . Hotel bernama Vice Versa ini hanya menawarkan konsepnya sahaja.

Direka oleh Chantal Thomass, jika anda memilih konsep syurga, bilik anda akan didominasi dengan warna putih. Sedangkan jika memilih neraka, bilik anda akan didominasi oleh warna merah dan hitam.

Tidak hanya itu saja, hotel 37 tingkat ini juga mempunyai bilik hotel bertemakan '7 dosa mematikan '. 7 dosa tersebut meliputi nafsu, kerakusan, ketamakan, kemalasan, kemurkaan, iri hati, dan kebanggaan.

Misalnya kerakusan, kamarnya didominasi oleh warna merah muda dengan gambar perempuan Perancis mirip dengan Marie Antoinette. Tema nafsu didominasi warna merah muda pastel dengan aksen hitam dan gambar-gambar lekuk tubuh perempuan. Tema kesombongan mempunyai aksen berwarna kuning keemasan, patung, dan lantai marmar. Dan sebagainya, sesuai dengan ikon tema tersebut.

Hotel yang terletak di kawasan Paris, Perancis ini sudah begitu banyak peminatnya sejak awal pembukaannya, pada Julai 2012 lalu. Bagaimana, tertarik untuk berkunjung.??
0 comments:

Post a Comment

 
My Ping in TotalPing.com Blogged.my Preview on Feedage: cerkampung

Archive

Labels

Penafian

Sebarang informasi yang terdapat dalam blog ini diambil dari pelbagai sumber dan tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional terhadap maklumat-maklumat yang diberikan. Semua tulisan, pendapat, video, foto yang terdapat dalam blog ini adalah milik asal penulis yang diambil dari pelbagai sumber dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. Admin tidak bertanggungjawab ke atas segala kerosakan atau kerugian yang disebabkan maklumat yang terdapat dalam blog ini.