Radio
THR Gegar

Sinar FM

Hitz FM

Era FM

Hot FM

Mix FM

Lite FM


Bomoh Nombor Ekor Ditangkap


Gambar Hiasan
IPOH: Setelah dipercayai memperdaya sekian ramai orang sejak 2005 dengan menyamar sebagai bomoh Siam, menjanjikan kemenangan pertaruhan nombor ekor, seorang lelaki berumur 30 tahun ditahan polis dan direman.
Ketua Polis Perak Datuk Mohd Shukri Dahlan berkata suspek berumur 30 tahun itu ditahan di Alor Setar, Kedah pada 27 Mac lepas apabila dipercayai terlibat dalam empat kes penipuan di sekitar Taiping dan Manjung di sini.
"Suspek juga dipercayai memperdaya mangsa di negeri lain iaitu Negeri Sembilan, Johor, Kuala Lumpur dan Selangor hingga menyebabkan mangsa sanggup memasukkan wang berpuluh ribu ringgit ke dalam akaun suspek," katanya kepada pemberita hari ini.
Beliau berkata hasil siasatan, polis mendapati modus operandi suspek ialah mengedarkan risalah ke rumah mangsa, menyatakan bahawa orang awam akan memenangi nombor ekor dengan bantuan bomoh Siam.
"Mangsa yang terpedaya dengan risalah itu akan menghubungi suspek dan suspek pada awalnya akan menyamar sebagai pembantu bomoh dan selepas itu sebagai bomoh Siam.

0 comments:

Post a Comment

 
My Ping in TotalPing.com Blogged.my Preview on Feedage: cerkampung

Archive

Labels

Penafian

Sebarang informasi yang terdapat dalam blog ini diambil dari pelbagai sumber dan tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional terhadap maklumat-maklumat yang diberikan. Semua tulisan, pendapat, video, foto yang terdapat dalam blog ini adalah milik asal penulis yang diambil dari pelbagai sumber dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. Admin tidak bertanggungjawab ke atas segala kerosakan atau kerugian yang disebabkan maklumat yang terdapat dalam blog ini.