Radio
THR Gegar

Sinar FM

Hitz FM

Era FM

Hot FM

Mix FM

Lite FM


Paling GAH! Dalam Sejarah


Bukit Jalil: Malam kemuncak Anugerah Bintang Popular BH 2012 (ABPBH 2012) di Stadium Putra di sini, esok bakal mencatat sejarah sebagai acara paling gah dianjurkan dalam sejarah 26 tahun anugerah berprestij ini termasuk rekaan set pentas terbesar yang menepati tema ‘Ledakan Geometri’.

Sepanjang acara anugerah ini, konsep kejutan dan ledakan boleh disaksikan penonton melalui kesan penataan cahaya, lampu LED dan audio pada set pentas utama yang berukuran 111 kaki x 80 kaki persegi itu.

Dirangka sejak akhir 2012


Pengarah Set, Jabatan Kreatif Primeworks Studios, Mohd Izuan Munshid, berkata idea dan konsep pentas ABPBH 2012 mula dirangka sejak akhir tahun lalu dengan perhatian khusus diberi kepada elemen yang berteraskan tema ‘Ledakan Geometri’.

“Kita mula melaksanakan kerja konsep pentas utama ini kira-kira dua bulan lalu termasuk dari aspek reka bentuk dan susun atur. Kali ini, kita lari daripada kebiasaan kerana memiliki ruang yang lebih besar berbanding set pentas di Arena of Stars, Genting Highlands yang agak terbatas.

“Pentas baru ini juga tidak statik kerana kita mewujudkan pembahagi yang memisahkan ruang persembahan di sudut belakang manakala penyampaian trofi di bahagian depan,” katanya pada sesi latihan dan tinjauan kerja-kerja akhir pembinaan pentas ABPBH 2012 di Stadium Putra di sini, semalam.

Mohd Izuan berkata, kelainan juga ditampilkan dengan pembinaan dua ‘kotak fanatik’ untuk peminat di pentas utama.
“Kotak ini disediakan untuk 100 peminat bersorak sepanjang persembahan dan penyampaian trofi. Ini menampakkan persembahan lebih bersifat seperti sebuah konsert.

Elemen cahaya

“Kita juga menggunakan versatube di sudut tangga depan pentas untuk menaikkan lagi kemeriahan menerusi elemen cahaya yang tampak lebih hidup,” katanya.

Mohd Izuan berkata, pihaknya turut membina pentas kecil di bahagian kiri pentas utama.

“Pentas kecil itu akan digunakan kumpulan artis yang menjadi pengacara bersama. Ia juga akan dimanfaatkan bagi kamera merakam pelbagai sudut ketika acara live berlangsung,” katanya.

Sementara itu, pada sesi raptai, barisan artis seperti Ziana Zain, Datuk M Nasir, Jay Jay, Ella, Datuk AC Mizal, Amir Ukays, Zarul Umbrella dan Najwa Latif mengambil bahagian.

Selain raptai persembahan, majalah kecantikan, fesyen dan gaya hidup, Lisa Malaysia turut menawarkan sesi terapi memanjakan diri kepada kumpulan artis yang mengambil bahagian dan calon Top 5.

Hari ini berlangsung Fiesta ABPBH 2012 di pekarangan Stadium Putra. Acara kemuncak ABPBH disiarkan mulai jam 9 malam esok. Ia boleh ditonton secara langsung di TV3 atau radio Hot FM atau layari www.abpbh.com.my.


0 comments:

Post a Comment

 
My Ping in TotalPing.com Blogged.my Preview on Feedage: cerkampung

Archive

Labels

Penafian

Sebarang informasi yang terdapat dalam blog ini diambil dari pelbagai sumber dan tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional terhadap maklumat-maklumat yang diberikan. Semua tulisan, pendapat, video, foto yang terdapat dalam blog ini adalah milik asal penulis yang diambil dari pelbagai sumber dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. Admin tidak bertanggungjawab ke atas segala kerosakan atau kerugian yang disebabkan maklumat yang terdapat dalam blog ini.