Radio
THR Gegar

Sinar FM

Hitz FM

Era FM

Hot FM

Mix FM

Lite FM


Kebaikan Dan Keburukan Pil Perancang

CerKampung
Pil perancang kehamilan merupakan alternative untuk wanita bagi merancang kehamilan mereka.
Mungkin juga usia anak yang masih kecil membuatkan anda berasa untuk menjarakkan sedikit tempoh hamil seterusnya.

Namun mungkin ada antara anda yang tidak tahu akan baik dan buruknya mengambil pil perancang kehamilan ini.

Kebaikan
Pil perancang kehamilan ini dapat mengawal kehamilan mengikut tempoh yang kita mahukan. Ia juga boleh merawat haid yang tidak menentu, malah mencegah risiko dari terkena penyakit kanser ovary dan rahim.
 
Keburukannya
Pil perancang mengandungi beberapa hormone tambahan dalamnya, kesan dari pengambilannya akan menyebabkan emosi kadang-kala tidak stabil dek kerana hormone yang berlebihan dalam badan. Ini kerana sesetengah pil perancang akan memberi kesan kepada berat badan sama ada kamu akan mengalami penurunan berat badan yang mendadak atau sebaliknya.
Apa-apa pun seeloknya, dapatkan khidmat nasihat daripada pakar sebelum membuat keputusan untuk menjadikan pil perancang sebagai keutamaan anda.-Fuh.My

0 comments:

Post a Comment

 
My Ping in TotalPing.com Blogged.my Preview on Feedage: cerkampung

Archive

Labels

Penafian

Sebarang informasi yang terdapat dalam blog ini diambil dari pelbagai sumber dan tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional terhadap maklumat-maklumat yang diberikan. Semua tulisan, pendapat, video, foto yang terdapat dalam blog ini adalah milik asal penulis yang diambil dari pelbagai sumber dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. Admin tidak bertanggungjawab ke atas segala kerosakan atau kerugian yang disebabkan maklumat yang terdapat dalam blog ini.