Radio
THR Gegar

Sinar FM

Hitz FM

Era FM

Hot FM

Mix FM

Lite FM


Bangunan Buatan Manusia Paling Condong Di DuniaCapital Gate sebuah menara atau bangunan yang menjadi tumpuan orang ramai di Abu Dhabi. Bangunan ini telah dinobatkan oleh ‘Guinness Book of World Records’ sebagai bangunan buatan manusia paling condong di dunia. Bangunan ini mempunyai ketinggian 160 meter dan mempunyai 35 tingkat.

Bangunan ini condong sebanyak 18 darjah ke arah barat, empat kali lebih condong dari Menara Condong Pisa. Untuk memastikan bangunan ini tidak timbang, sebanyak 490 batang besi telah dimasukkan ke bawah tanah sedalam 100 meter bagi menampung bangunan ini.


0 comments:

Post a Comment

 
My Ping in TotalPing.com Blogged.my Preview on Feedage: cerkampung

Archive

Labels

Penafian

Sebarang informasi yang terdapat dalam blog ini diambil dari pelbagai sumber dan tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional terhadap maklumat-maklumat yang diberikan. Semua tulisan, pendapat, video, foto yang terdapat dalam blog ini adalah milik asal penulis yang diambil dari pelbagai sumber dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. Admin tidak bertanggungjawab ke atas segala kerosakan atau kerugian yang disebabkan maklumat yang terdapat dalam blog ini.