Radio
THR Gegar

Sinar FM

Hitz FM

Era FM

Hot FM

Mix FM

Lite FM


KENDERAAN PERONDA TANPA PEMANDU TERKINI ISRAEL

Guardium UGV (Unmanned Ground Vehicle) ialah kenderaan yang sudahpun digunakan sejak 2008 untuk mengawal perimeter lapangan terbang dan kawasan panas di Israel. Kenderaan tanpa pemandu ini mampu bergerak pada kelajuan 100 kilometer sejam pada permukaan jalan lasak dan mempunyai mesingun pada bahagian atap untuk tujuan menyerang musuh yang mungkin ditemui.

#Di israel mereka menyedari nyawa tentera adalah penting, so untuk mengurangkan kemalangan jiwa kenderaan peronda tanpa manusia adalah satu jalan penyelesaian

 Sumber

0 comments:

Post a Comment

 
My Ping in TotalPing.com Blogged.my Preview on Feedage: cerkampung

Archive

Labels

Penafian

Sebarang informasi yang terdapat dalam blog ini diambil dari pelbagai sumber dan tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional terhadap maklumat-maklumat yang diberikan. Semua tulisan, pendapat, video, foto yang terdapat dalam blog ini adalah milik asal penulis yang diambil dari pelbagai sumber dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. Admin tidak bertanggungjawab ke atas segala kerosakan atau kerugian yang disebabkan maklumat yang terdapat dalam blog ini.