Radio
THR Gegar

Sinar FM

Hitz FM

Era FM

Hot FM

Mix FM

Lite FM


Pelik! Teko CoklatMagic! Dengar macam tak masuk akal, takkanlah coklat tak mencair kalau kena air panas kan?

Tapi perkara ini berlainan sekali buat teko yang diperbuat 100 % daripada coklat, yang mana berfungsi seperti mana teko lain malah tidak akan cair apabila dituang air panas di dalamnya!

Untuk menghasilkan teko tersebut, John Costello dan pasukannya telah melakukan eksperimen dengan mengunakan belon untuk mendapatkan ketebalan yang dirasakan bersesuaian untuk teko coklat tersebut.

Selepas itu mereka menggunakan ‘dark chocolate’ kerana ianya mengandungi 65 % serbuk coklat serta kurang lemak yang mana menjadikannya lebih tahan kepada suhu kepanasan yang tinggi.

Menurut seorang wakil daripada rancangan televisyen yang telah mencubanya, mengatakan dia lebih menggemari teko coklat tersebut kerana teh yang diminumnya dirasakan lebih sedap jika dibandingkan daripada teko biasa yang digunakan sebelum ini.
Sumber Sajakongsi

0 comments:

Post a Comment

 
My Ping in TotalPing.com Blogged.my Preview on Feedage: cerkampung

Archive

Labels

Penafian

Sebarang informasi yang terdapat dalam blog ini diambil dari pelbagai sumber dan tidak semestinya benar. Anda dinasihatkan untuk membuat pertimbangan yang rasional terhadap maklumat-maklumat yang diberikan. Semua tulisan, pendapat, video, foto yang terdapat dalam blog ini adalah milik asal penulis yang diambil dari pelbagai sumber dalam internet melainkan dinyatakan sebaliknya. Admin tidak bertanggungjawab ke atas segala kerosakan atau kerugian yang disebabkan maklumat yang terdapat dalam blog ini.